JE WEBSITE IS LIVE

Verkrijg meer bezoekers
w

1. ZEG HET VOORT!!!

Zodra je website live staat, is het allerbelangrijkste dat je de aandacht van (nieuwe) bezoekers weet te trekken. Dit helpt namelijk bij het indexeren van je website door zoekmachines als Google en verbeterd je online aanwezigheid in zijn geheel. Een aantal manieren om het nieuws te verspreiden zijn:

 • Social Media — maak gebruik van je netwerk Facebook-vrienden, familieleden en/of collega’s om je nieuwe website onder de aandacht te brengen. Je zult verbaast zijn hoeveel Likes en Shares dit kan opleveren. Hetzelfde geldt uiteraard voor de andere socials. Dus ben je actief op LinkedIn, Instagram, Twitter, enzovoort? Delen maar!
 • Mond Op Mond Reclame — dit is nog steeds de beste manier om mensen enthousiast te krijgen voor je website. Dus als je erg blij bent dat de site live is, laat het iedereen die je tegekomt weten. Vraag ook naar hun mening en kijk wat zij vinden van je nieuwe online onderkomen. Op die manier verspreid je niet alleen het nieuws maar krijg je ook nog waardevolle informatie, die in toekomst van pas kan komen.
 • E-mail — ook de contactenlijst van je e-mailaccount zit vol potentiële bezoekers. Uiteraard moet je geen spam gaan versturen. Maar een vriendelijk mailtje waarin je je nieuwe website onder de aandacht brengt kan geen kwaad. En mocht je een stapje verder willen gaan, overweeg dan een Nieuwsbrief-module op je website te plaatsen. We helpen je daar graag bij. Wat een Nieuwsbrief-module precies inhoudt lees je hier.

2. VRAAG OM RECENSIES

Online recensies zijn op dit moment belangrijker dan ooit te voren. Helemaal voor  zzp-ers, ondernemingen, verenigingen, goede doelen en particulieren die afhankelijk zijn van Google en hun online vindbaarheid. Er zijn vele manieren om recensies te bemachtigen, wij maken graag gebruik van de volgende drie:

 • Facebook Recensies — aan recensies op social media sites als Facebook wordt steeds meer waarde gehecht. Wees daarom niet bang om je klanten en/of bezoekers te vragen om een beoordeling op Facebook achter te laten. Vraag tevens of ze hun mening willen delen binnen hun netwerk. Als je toestemming krijgt om de recensie zelf ook te mogen verspreiden is dat helemaal top.
 • Google Recensies — deze zijn absoluut goud waard aangezien Google recensies vrijwel meteen in het oog springen wanneer iemand een zoekopdracht uitvoert. Dus vraag iedereen die gebruik heeft gemaakt van je diensten of website om een korte beoordeling achter te laten bij Google.
 • Recensies Op Eigen Website — vanaf het moment dat je site live is, raden wij aan om zoveel mogelijk recensies te verkrijgen om online te plaatsen. Deze meningen kan je in het begin het best vergaren via e-mail, social media en persoonlijk contact. Zodra je er 5 á 10 hebt, kan je deze op je website plaatsen in een mooi overzicht.

3. ZORG DAT JE WEBSITE UP-TO-DATE BLIJFT

Als je website een poosje online staat, is het verstandig om te kijken of alle informatie nog relevant is. Met name wanneer je afhankelijk bent van terugkerende bezoekers is het slim om je website zo nu en dan bij te werken. Hier een paar voorbeelden hoe zorgt voor een frisse website:

 • Verander De Afbeeldingen — wij adviseren om je afbeeldingen en foto’s 1 tot 3 keer per jaar te veranderen. Maakt je website gebruik van een opvallende foto zodra je hem opent, dan is het slim om deze te blijven updaten. Op deze manier toon je je bezoekers dat je de website belangrijk vindt en blijft hij interessant voor hun.
 • Wijzig Kleur/Indeling — staat je website langer dan een jaar online? Dan wordt het tijd om hem een kleine makeover te geven. Dit kan heel eenvoudig bij onze websites. Denk bijvoorbeeld eens aan een andere indeling of breng verandering aan in het kleurenpalette van je site. Het hoeven geen drastische wijzigingen te zijn. Kleine veranderingen kunnen er voor zorgen dat een bezoeker terug blijft keren.
 • Blijf Gegevens Bijwerken — op het moment dat er iets verandert binnen je bedrijf, organisatie of verening is het cruciaal dat je bezoekers dit weten. Er is niks vervelender dan wanneer je iemand moet uitleggen dat de gevonden informatie niet langer correct is. Dus houd je website up-to-date!

4. VOEG NIEUWE CONTENT TOE

Het is erg belangrijk dat je je website ”in leven” houdt, niet alleen voor bezoekers maar ook voor zoekmachines als Google. Hiermee wordt bedoeld dat er nieuwe en terugkerende bezoekers zijn, de site bijgewerkt wordt en dat er geregeld nieuwe content wordt toegevoegd. Een ”dode” website kan dramatische gevolgen hebben voor je vindbaarheid en bezoekersaantallen. Enkele tips om je site levend te houden zijn:

 • Bloggen — bloggen klinkt misschien onnodig en afgezaagd maar het feit is dat websites met een blog gemiddeld 30-40% meer bezoekers trekken dan websites zonder blog. Google vindt het belangrijker om blogberichten te indexeren dan statische pagina’s. Dus als je de mogelijkheid hebt om bijvoorbeeld een Nieuws-sectie toe te voegen aan je website, doen! Zorg er wel voor dat je schrijft over relevante onderwerpen voor je bezoekers. Maak gebruik van social media om je blogposts onder de aandacht te brengen en meer bezoekers te genereren.
 • Nieuwe Pagina’s — het is niet alleen slim om je afbeeldingen en foto’s aan te passen, ook nieuwe pagina’s kunnen je site een boost geven. Heb je een nieuwe dienst die je wilt aanbieden? Voeg hem toe! Ben je begonnen aan een nieuw project? Plaatsen! Google is gek op websites die steeds verder uitbouwen. Ook nieuwe pagina’s kan je perfect onder de aandacht brengen met behulp van social media.
 • Werk Teksten Bij — als er binnen je vakgebied iets verandert of als er iets verandert aan je dienst, product of doelstelling is het belangrijk dit aan te passen op je site. Zelfs het verwijderen, wijzigen of toevoegen van een paar woordjes geeft Google de indruk dat je aan je site werkt en dat hij inderdaad springlevend is.

TOT SLOT, WIL JE EEN RECENSIE SCHRIJVEN?

Als je tevreden bent over je nieuwe website, dan horen we dat graag van je. Hier worden wij niet alleen blij van, het helpt ook enorm blij het vinden van nieuwe klanten. Alvast heel erg bedankt namens het hele Inventar.nl team!

Share This